30 Kasım 2017

Derneğimiz ve MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi işbirliğinde düzenlenen 3. E-Ticaret ve Internet Hukuku Sempozyumu son derece yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Açılış konuşmalarının ardından E-Hukuk Derneği başkanı Av. Gökhan Uğur Bağcı ile PayU Türkiye CEO’su Emre Güzer’in E-Ticaret sektörüne dair söyleşisinde, Emre Güzer tarafından sektöre dair son derece kritik bilgiler katılımcılarla paylaşıldı.

Diğer oturumda da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan Perakende ve Elektronik Ticaret Daire Başkanı Soner Kaya ve Gümrük ve Ticaret Uzmanı Ömer Faruk Ergün, Av. Şebnem Ahi moderatörlüğünde son dönemde gündemi meşgul eden ETBİS ve Güven Damgası konularında aydınlatıcı bilgiler verdi. Akabinde Prof. Dr. Ayfer Uyanık tarafından yurtdışı kaynaklı yapılan alışverişler açısından Mesafeli Sözleşmelerde yaşanabilecek hukuki sorunlar osn derece detaylı ve doyurucu şekilde ele alındı.

Öğleden sonraki oturumda ise değerli katılımcılarımız ile Kişisel Verilerin Korunması konusu ele alındı. Bilhassa Kişisel Verileri Koruma Kurumu Veri Yönetimi Dairesi Başkanı Mustafa Erbilli düzenleyici otoritenin bakışı ile konuyu son derece detaylı şekilde katılımcılarla paylaştı. Akabinde yapılan oturumda ise tüm dünyada son zamanların en popüler konularından olan Bitcoin ve Blockchain platformu ele alında. Ahmet Usta ve Fevzi Güngör, Av. Benan İlhanlı moderatörlüğünde konuyu hem hukuki hem de sektörel uygulamalar açısından tartıştı.

Günün son oturumunda ise önümüzdeki dönemlerde çokça tartışılacak olan ve mevzuatı yeni yayımlanan Kitlesel Fonlama (Crowd Funding) konusu SPK Uzmanı Murat Dönmez ve Kitlesel Fonlama Derneği Başkanı Hulusi Berik tarafından Av. Sertel Şıracı moderatörlüğünde ele alındı.

Son oturuma kadar oldukça yoğun bir ilgiyle devam eden sempozyum sonrasında katılımcılar ve konuşmacılar bire bir konuşma imkanı buldular.